"A képzésük programját áttanulmányoztam, hasznosságáról és tartalmi relevanciájáról meg vagyok győződve."

Dr. Hoffmann Orsolya
Kodolányi János Főiskola intézetigazgató, főiskolai tanár

"A szakmai minősítéseik is kiválóak. Feltételezésem szerint az intézményben folyó oktatás nemkülönben... biztosíthatom arról, hogy nyomon követem eredményeiket, és fejlődésüket, mert minden tekintetben értéknek tartom azt, amit alkotnak."

Szuhai Nóra Coach

személyi coachingjaink

Indulási időpontok

Egyéni igény szerint

A konzultációk ára

A konzultációk ára: 8.000-30.000 Ft/óra a feladattól függően.

A konzultációk helye

  • Saját irodánkban:1075 Budapest, Dohány u. 73-75., 17-es kapukód.

Kiváló tömegközlekedési lehetőség (Blaha Lujza tértől 3 percre)

Jó parkolási lehetőség.

  • Igény szerint az Ön irodájában tartjuk.

Kinek ajánljuk?

A kurzusainkat mindazok számára javasoljuk, akik a  leginkább kutatott ontológiai coaching, ezen belül a szomatikus coaching eszközeit kívánják megismerni és felhasználni  munkájuk, magánéletük során.

Mindenkinek ajánljuk, akiket érdekel a hatékony stressz- és konfliktuskezelés új iránya, a szomatikus coaching.

Felső- és középvezetőknek, HR-vezetőknek, tanácsadóknak, trénereknek, gyakorló coachoknak és mediátoroknak, pedagógusoknak, pszichológusoknak, jogászoknak, közgazdászoknak, projektmenedzsereknek...

coachaink

Hermán Éva, pszichológus, Life és Business Coach, sleepwellness szakértő és a vérnyomás coaching program know-how tulajdonosa

Balogh Emese, Life és Business Coach, stílus szakértő és a stílus coaching program know-how tulajdonosa

Dr. Kollár József phd., minősített mester coach

Dr. Kollárné Déri Kriszti, minősített mester coach

Kik vagyunk? Céljaink Rólunk bővebben

A képzés számos személyre szóló szolgáltatást tartalmaz. Kifejezetten az Ön igényeihez igazítjuk a konzultációk témáját és ütemét.

Fő tématerületek a kurzuson

Fő tématerületek a konzultációinkon

  • Stresszkezelés az ontológiai alapú coaching eszközrendszerével: "6 nap, 6 perc, a hetediken pihenhetsz" egyéni coaching gyakorlatok

Bejelentkezés

Dr. Kollárné Déri Kriszti 06 30 33 11 878

E-mal: tanacsadas.terapia@gmail.com

  • Vérnyomás coaching, cadiowellness

Bejelentkezés

Dr. Fogarassyné Hermán Éva 06 20 936 6331

h.fogarassy.eva@gmail.com

  • Alváscoaching, sleepwellness

Bejelentkezés

Dr. Fogarassyné Hermán Éva 06 20 936 6331

h.fogarassy.eva@gmail.com

SLEEPPWELLNESS, alváscoaching a megtanulható alvás

Két fő civilizációs betegségre az ALVÁSZAVARRA  és a MAGAS VÉRNYOMÁSRA  külön terápiás tréning programom működik : SLEEPWELLNESS és KARDIOWELLNESS néven.

A SLEEPWELLNESS max.12 alkalmas terápiás tréning alatt a kliens elsajátít minden készséget ahhoz, hogy újra pihentető, nyugodt alvásban lehessen része, felhagyhasson az altatószerek szedésével, amik hosszútávon  súlyos károsodást okoznak a memóriaműködésben, koncentrációképességben, és gyakorlatilag minden szellemi tevékenységben. Súlyos válsághelyzetet kivéve altatószereket szedni nem szabad! A SLEEPWELLNESS program gondoskodik arról, hogy az álmatlanságban szenvedő ember ne maradjon magára ezzel a problémával és ne érezze reménytelennek a helyzetét, hanem záros határidőn belül eljusson olyan tudás és olyan készségek birtokába, amivel a JÓ ALVÁS  újra a mindennapok gondtalan élménye lesz.

A pszichés alapú alvászavarban /az alvásproblémák min. 70 %-a/ szenvedő betegek számára dolgoztam ki egy 6-10 alkalomból álló terápiás tréninget, akár "alvástanfolyamnak" is nevezhetném, mert a betegek  "megtanulják", hogyan tudják magukat elaltatni /este, vagy éjszakai felébredésnél/.
 Ezen kívül olyan életkészségeket fognak elsajátítani, amik nagymértékben hozzájárulnak az éjszakai nyugodt alváshoz.
Nagyon fontosnak tartjuk a tanulhatóság és taníthatóság tényét hangsúlyozni, mert ezáltal válik a terápia mindenki számára hozzáférhetővé, aki az altató tabletták szedésének könnyű, de nem teljesen veszélytelen útja helyett hajlandó egy kis időt és fáradtságot áldozni arra, hogy olyan tudást sajátítson el, aminek révén a jó alvás újra a mindennapok gondtalan élménye lesz.
 
A terápia a legmodernebb alváskutatási és pszichológiai tudományos eredményeken alapul:
A chronobiológusok megfigyeltek egy kb. 90 percenként ismétlődő bioritmust: a  nyugalom-aktivitás ciklikus váltakozásának alapritmusát, ami éjszaka az alvásunkat szabályozza és a különböző alvásfázisok, majd az ébredés beindításáért felelős, napközben pedig az éber állapot különböző aspektusai erősödnek ill. gyengülnek. A ciklusok végén egy "kapu" nyílik meg, amin keresztül éber állapotból - ha az alváskésztetésünk nagy, azaz ha elég fáradtak vagyunk -  átléphetünk az alvás állapotába, alvásból pedig - ha  alváskésztetésünk már nincs, azaz kipihentük  magunkat - derűsen, frissen, üdén felébredhetünk.
Terápiánk lényege ennek a bioritmusnak a megismerése és az elalváskapuk jelentkezésére való tudatos  felkészülés,  ami révén lehetővé válik az elalváskapun keresztül észrevétlenül átcsúszni az alvás állapotába. Ezt fogjuk megtanulni a SLEEPWELLNESS tréningen, ami egyrészt az alvási rituálé kialakítása,  másrészt egy speciális gyakorlatsor, ami megkönnyíti az elalváskapun való gond nélküli átjutást.
Az elalváskapuk figyeléséhez egy nagyszerű segítséget jelent az aXbo természetes ébredést biztosító óra, ami a terápia helyszínén  megvásárolható. 
A tréning során további olyan életkészségek sajátíthatók el, amelyek a tudatos, nyugodt, egészséges életvezetés és ezáltal a nyugodt alvásnak a zálogát jelentik, a speciális gyakorlatsor pedig "mellékhatásként" a memóriát fogja nagyon hatékonyan fejleszteni.

 

 Cardiowellness, vérnyomáscoaching

A CARDIOWELLNESS terápiás tréning a magas vérnyomásban érintett betegek számára ad  komplex életmód és életvezetési szemléletet, tudást, készségeket amik a jól beállított gyógyszeres kezelés mellett a betegséggel való hosszútávú, problémamentes együttélést biztosítják.

A magas vérnyomást nem véletlenül szokták "NÉMA GYILKOS"-nak nevezni. Még a gyógyszerrel karbantartott és rendszeresen kontrollált magas vérnyomás is életveszélyes lehet ha pl. hirtelen stresszre erős vérnyomás emelkedéssel reagál a szervezetünk. A CARDIOWELLNESS tréning pont ebben segít a betegeknek, ugyanis olyan szociális, emocionális és kognitív készséget tanulnak amik segítségével gondoskodhatnak a  vegetatív idegrendszerük stabilitásáról

A program elsajátítása után a kliensek képesek lesznek a hirtelen vérnyomás-emelkedéseket kivédeni és így az infarktus és agyvérzés valószínűségét jelentékeny mértékben csökkenteni. Ráadásul: mindezt derűs, pozitív, humánus, lendületes, tudatos életszemlélet mellett.

 

Legutolsó frissítés

2011.02.14.

vissza a főlapra